Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Ontstress je lichaam met de Healing Code

11 november 2015 • Geen categorie

Healing codeHealing Code: Zelfhelingsmethode om je lichaam duurzaam te ontstressen
–  Probleemvrij in 6 minuten  – 

Uitgangspunten

Stress zet zich vast in de cellen van je lichaam en blokkeert de vrije doorstroom van levenskracht en de werking van je zelfhelend vermogen. De met stress gevulde lichaamscellen sluiten zich af om herhaling van pijn te voorkomen. Ze kunnen zich daardoor niet meer ontgiften of voeden. Deze verstopping kan leiden tot allerlei klachten en ziekten en geneest niet vanzelf. De opgeslagen oude stress wordt door actuele stresssituaties opnieuw geactiveerd. Dit proces waardoor je pijnlichaam wakker wordt, ontstaat voor 90% onbewust. Je kunt dan overmatig en onbewust reageren. Het ego voedt zich met deze negatieve energie waardoor angst, gebrek en onzekerheid zich van je meester maken. Je verlaat je hart, gaat uit je zijnstoestand, weg van het hier en nu.

Wat doet de Healing Code?

De Healing Code ontstresst de cellen die verband houden met een probleem waar je nu last van hebt. Daarmee kan deze negatieve energie niet opnieuw getriggerd worden. Iedere keer als je een probleem hebt, op welk gebied dan ook, kun je deze eenvoudige zelfhelingsmethode toepassen. Je kunt je voorstellen dat je hiermee steeds meer licht zet op de donkere delen in jezelf en vanuit heelheid kunt leven zodat je kunt zijn wie je echt bent.

Hoe werkt de Healing Code?

Bij deze techniek richt je je op de vier regelcentra die elk proces, elk orgaan en elke cel in je lichaam aansturen. De positieve energieën die op natuurlijke wijze uit je handen stromen, neutraliseren de negatieve cellulaire herinneringen die te maken hebben met je probleem. Zo kunnen problemen bij de bron worden opgelost, ook al ben je je daarvan niet bewust.

De vier regelcentra zijn:

  • Neusbrug: stuurt hypofyse en pijnappelklier aan.
  • Strottenhoofd: is gericht op ruggenmerg, centrale zenuwstelsel en schildklier.
  • Kaken: zijn verbonden met het reactieve, emotionele deel van de hersenen inclusief amygdala en hippocampus, ruggenmerg en het centrale zenuwstelsel.
  • Slapen: corresponderen met hoger functionerende delen van de linker en rechter hersenhelft en de hypothalamus.

Ernstige ziekten verdwijnen met deze zelfhelingsmethode natuurlijk niet binnen een week. Soms duurt het een jaar voordat alle stress uit het lichaam is verdwenen en je zelfhelend vermogen de ziekte heeft opgelost. Vraag om geduld en vertrouwen en doe deze zelfhelingsmethode drie keer per dag zodat je de routine inbouwt om je lichaam regelmatig te ontstressen.

Hoe kan ik de Healing Code toepassen?

Ga ontspannen zitten in een rustige ruimte. Sluit je ogen. Vraag je onbewuste van welk probleem je nu het meeste last hebt of welk probleem nu je aandacht vraagt. Waardeer dit probleem met een schoolcijfer waarmee je aangeeft hoeveel last je er nu van hebt (10 is het ergst).
Vraag je onbewuste wat dit probleem nu met je doet. Word je bewust van de negatieve emoties, beelden, lichamelijke sensaties en gedachten die vanzelf in je opkomen. Neem ze waar, word je ervan bewust zonder dat je daar iets mee hoeft te doen.
Datgene waar je last van hebt, is verbonden met een (on)bewuste herinnering of wordt daardoor geactiveerd. Vraag je onbewuste je mee te nemen naar de eerste keer waarin je een vergelijkbaar gevoel had. Ook al was het onder heel andere omstandigheden. Graaf niet te diep maar onderzoek of er een eerdere herinnering is. Neem de helderste of vroegste herinnering als basis voor de zelfheling. Waardeer deze herinnering ook met een schoolcijfer waarmee je aangeeft hoeveel last je er nu van hebt (10 is het ergst).
Formuleer een bekrachtigende positieve, realistische affirmatie om deze te herhalen bij de zelfheling. Je kunt ook een positief gevoel nemen waarvan je gelooft dat dit helpt om je probleem op te lossen zoals vrijheid, vertrouwen of rust. Een andere mogelijkheid is om de volgende zin van circa 30 seconden te herhalen. “Ik ben die ik ben, ik houd van mezelf, ik vergeef mezelf. Gods Gouden energieën stromen in en door mij heen en ontstressen mijn fysieke lichaam.”
Zeg het volgende genezingsgebed op en neem in je intentie alle indrukken mee die bij je zijn opgekomen bij de gedachte aan je huidige probleem en de daarmee verbonden herinneringen. “Ik bid dat alle mij bekende en onbekende negatieve beelden, ongezonde overtuigingen, destructieve cellulaire herinneringen en alle lichamelijke klachten die te maken hebben met … (dit probleem) zullen worden gevonden, geopend en genezen, door mij te vullen met licht, leven en liefde van God. Ik bid ook dat de effectiviteit van deze genezing op zijn minst verhonderdvoudigd mag worden”. (Deze laatste zin stuurt het lichaam een boodschap om van de genezing de eerste prioriteit te maken).
Richt je tijdens de heling op de positieve affirmatie of het positieve gevoel of herhaal de algemene zin (zie 5). Ontspan je beide handen en vingers en stel je voor dat er gouden energieën uit je vingertoppen stromen. Houd bij elke handpositie je linker hand aan de linker kant van je gezicht en je rechter hand aan de rechter kant van je gezicht. Houd elke handpositie minimaal 30 seconden aan. Herhaal deze vier posities gedurende minimaal 6 minuten in deze volgorde:

Handpositie 1: Bij je neusbrug tussen je wenkbrauwen. Afstand 5-8 cm van je gezicht.

Handpositie 2: Bij je strottenhoofd. Raak dit gebied wel aan.

Handpositie 3: Bij je kaken onder je oren. Afstand 5-8 cm van je gezicht.

Handpositie 4: Bij je slapen boven je oren. Afstand van 5-8 cm van je gezicht.

Waardeer opnieuw hoe je je voelt als je opnieuw denkt aan je probleem.

Herhaal de vier handposities tot je gevoel 0 is. Je kunt er ook voor kiezen om op een ander moment daarmee verder te gaan.

Zeg een persoonlijk slotgebed zoals: “God, dank u voor uw licht, leven en liefde. Ik kies ervoor te leven vanuit overvloed, heelheid en vertrouwen. Stuur de energie van deze heling alsjeblieft door naar anderen die dit nodig hebben.

 

Bron: thehealingcodebook.com – Alex Loyd

Delen is lief ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *