Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Wie ik ben

Ik ben Sonja, een vrouw die door vallen en opstaan door het leven wandelt. Wat leer ik veel door mijn ogen open te houden en te leren van mijn fouten.
Mijn angsten in de ogen te zien en stap voor stap sterker te worden.
Inmiddels is mijn manier van leven veel verandert. Gelukkig maar, want ik voel met de dag dat ik meer en meer energie krijg!
Dat is fijn, want zo krijg ik nog meer gedaan in de dag en belangrijker nog, ik doe wat ik leuk vind!

Mijn mooie gezin waar ik zo veel van hou en van mag leren

Ik heb een lieve man die mij alle ruimte geeft die ik nodig heb, een heerlijke lieve dochter die mijn mooie spiegel is. Wanneer zij boosheid laat zien, dan kan ik er gerust vanuit gaan dat er ergens in mij iets is dat er uit wil, dat gezien wil worden. Wanneer zij een onzekere periode doormaakt, ondanks dat dit past bij de leeftijd en haar leerproces, en ik me aangesproken voel, dan weet ik dat ook dit mij iets te leren heeft. Doordat ik dit herken, kan ik steeds beter schakelen en mezelf herpakken en dat lukt door alles wat ik heb geleerd en eigen heb gemaakt in mijn proces van bewust wording.

Persoonlijke ontwikkeling als valkuil

Toen ik in aanraking kwam met spiritualiteit is mijn persoonlijke ontwikkeling in een sneltreinvaart gegaan. Maar mijn valkuil is, dat ik alles wat ik leerde voor mezelf hielt. Dan is het lastig voor de omgeving om te merken waar ik ben gegroeid en hoe ik nu werkelijk in het leven sta. Het heeft mij zo ontzettend veel gebracht om bewust te gaan leven, na te denken en vooral te voelen wie ik ben en wat IK nodig heb.

Ik vind het superleuk om mijzelf te laten inspireren bij lezingen, workshops, door een goed gesprek met gelijkgestemde vriendinnen en vooral ook door boeken lezen. Ik lees heel graag boeken die een positieve mindset creëren. Die mij een goed gevoel geven , een gevoel waarvan ik voel dat ik groei, dat ik me bijna letterlijk voel groeien. Heerlijk!

 Onzekerheid mag los

Alles wat ik heb geleerd en nog leer wil ik delen met anderen. Dat vind ik nog wel spannend, maar daar zit dan ook gelijk mijn leermoment, mijn persoonlijke groei als mens. Als ik dit namelijk wel ga doen, dan kom ik los van mijn onzekerheid en heb ik een mooie stap vooruit gezet.

Galblaas eruit of niet, volgens mijn overtuiging niet

Mijn fysieke lichaam is mijn leidraad. Wanneer mijn lijf iets mankeert heb ik geleerd, dat ik dit als signaal mag zien. Ik ga dan op onderzoek uit wat dit voor mij betekent en wat ik zelf kan doen. Ik ben er van overtuigd dat ons zelf genezend vermogen zo enorm groots is, dat in de basis alles mogelijk is. Toch, mijn gedachten of onhandige keuzes zorgen nog wel voor disbalans. Een paar jaar terug stond ik voor de keuze of mijn galblaas verwijderd moest worden of niet. Voor mij staat de galblaas voor gevoel van frustratie. Ik heb veel frustratie gekend en door mijn verwerkingsproces wist ik dat dit niet één twee drie uit mijn systeem zou zijn. In principe heb ik als overtuiging dat alles mogelijk is door het zelfhelende vermogen, maar doordat ik weet dat ik als mens wel zelf de stappen mag zetten om te helen, wist ik ook dat ik dit niet zomaar uit mijn leven had gewerkt. Dus tja, pijnlijke bewustwording, maar dan toch de galblaas eruit. Grappig genoeg was dit een fijne keus. Het leek wel of alle gevoel van frustratie van wat ik had opgebouwd gewoon in een klap weg was. Wonderlijk! En Heerlijk.

Gezondheid

Gezondheid staat bij mij hoog in het vaandel! Maar dan wel op alle vlakken. Fysiek, Mentaal, Emotioneel en Spiritueel en nu na de opleiding van OERsterk, ook Voeding. Body en Mind werken samen. Het een kan niet zonder het ander.
Mijn ervaring heeft me geleerd dat ik nog zo gezond kan eten, maar als ik mentaal niet lekker ga, ik nog steeds een moe mens wordt.
En als ik mijn emoties onderdruk, ik dat heel erg in mijn lijf voel.

Wij zijn energie met een lichaam. Met dit lichaam mogen wij hier op aarde lopen. Wij mogen dan ook zuinig op haar zijn.
Op ons lichaam en ook op de aarde. Ons ego hebben we nodig om duidelijke stappen te zetten.
Maar ons ego zit ook wel behoorlijk in de weg, meer dan af en toe.
Dit zijn dat ook leer momenten die we gedurende ons leven aan mogen gaan.
Onze Ziel, mijn ziel wordt daar wel blij van. Alhoewel ik er soms ineens geen bal van snap hoe het nu echt allemaal werkt. haha

Eén ding weet ik wel, we hebben heel erg lief te zijn voor onszelf. Ik voor mij en jij voor jouzelf.
Daarom heb ik ook een E-boek geschreven, die jij gratis mag downloaden.
Zo heb je tools die jou gaan helpen om liever te zijn voor jezelf. Ik pas ze allemaal toe. En de ene keer lukt het beter, dan de andere keer.
Je moet er wel iets mee doen natuurlijk, alleen lezen helpt niet en ook ik mag me er af en toe even aan herinneren.

En weet je, soms heb ook ik even hulp nodig.
Omdat ik weet hoe helend dit is, wil ik heel graag ook anderen helpen.

Ik ben heel mijn leven al een helper. Vroeger een pleaser. Die is niet zo fijn hoor.
Daar heb ik mezelf zoveel mee weggegeven, ten koste van mezelf. oeff

 

NU

Ik leef steeds bewuster. Eet zoveel mogelijk biologisch. Let erop dat er geen E-nummers in de voeding zit. Pakjes en zakjes bestaan niet meer voor mij. Ik eet wel vlees en vis, maar dit koop ik het liefst bij de boer, zodat ik weet hoe het leven van het dier was en dat er zo min mogelijk antibiotica en andere hormoonzooi is gebruikt. Een aantal maal per week eet ik vegetarisch.

In mijn keuken heb ik een Zuiver Water kraantje, een scheidingsmembraan die alle chemische stoffen, medicijn- en hormoonresten, plasticiden, PFOA, GenX en wie weet wat voor meer rommel er in ons kraanwater zit, middels omgekeerde osmose uit mijn water haalt.
Dit is de meest waardevolle aanschaf die ik ooit heb gedaan!!

Ik maak steeds opnieuw de keuze wat ik nodig heb te doen. Nu is dat Yin Yoga les om de weg naar binnen meer en meer te ervaren. Mijn intuïtie groeit hierdoor. Ik voel me gaandeweg steeds krachtiger.
De Meditation Moments app van Michael Pilarczyk helpt me. Iedere dag gezond eten, een moment van ontspanning en af en toe iets leuks plannen voor mezelf. Lekker naar buiten en fysiek bewegen.
Een positieve mindset en denken in mogelijkheden, me niet meer verbinden met negativiteit helpt enorm om me goed te voelen.
Geen nieuws luisteren en geen kranten lezen, heerlijk!
Als ik dit allemaal doe, dan voel ik me goed!!

 

Voel jij je uit balans? Maak even contact met me

Ik help jou graag om keuzes te maken die goed zijn voor jou, weer je focus helder te hebben
Oud maakt plaats voor nieuw
Ik maak je bewust van je energie en samen kijken we wat jij nodig hebt te doen!

Op welk vlak ben je uit balans? Mentaal, Emotioneel, Fysiek, Spiritueel of wil je naar je voeding en-of supplementen kijken.
Dan weet je me nu te vinden.

Heb je vragen, wacht niet, stel ze gewoon.
Vragen staat nog altijd vrij.

Liefs
Sonja