Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Sta eens stil!

28 november 2017 • Blog

Doe nou eens rustig!

Wat maakt dat je altijd alles snel wilt doen en daardoor voorbij gaat aan jezelf en de mooie dingen in het leven?

Stil staan bij wat er is, dat is echt een dingetje voor de mensheid, de grootste uitdaging – al heel lang!

Het leven gaat heel snel. Hoe vaak horen we niet dat de week nu al weer voorbij is. Denk jij er dan over na hoe dat zo gekomen is. Wat jij allemaal hebt gedaan in die week. De meeste mensen antwoorden dan, ja gewoon werk, huishouden, boodschappen dat soort zaken. We gaan compleet voorbij aan wie we nu zijn. Wat we nu voelen.Ons hoofd zit vol en we verliezen contact met ons lijf, die ons signalen geeft. Signalen die aangeven dat we stil mogen staan bij wat er is en wie we zijn. En als we die niet serieus nemen, dat we dan ziek worden.
hoe luister jij naar je lijf?

Maar wat zou er gebeuren als je je leven bewuster gaat inrichten. Dat je nadenkt over wat je nu werkelijk in het moment denkt en voelt en vandaar uit je stappen zet.

Wanneer je bewust naar je werk gaat, is het niet meer een dingetje die je doet. Je kunt ervoor kiezen om even te voelen hoe je je voelt voordat je de deur uitstapt.
Dan ga je op pad met dat wat je nu hebt ervaart in jezelf. Je kunt dan een intentie gaan neerzetten voor deze dag.  Met aandacht ga je voelen hoe jij die dag wilt beleven.
Hoe fijn zou het zijn dat je liefdevolle verbinding hebt met de mensen om je heen, fijne gesprekken, zonder oordeel en alles vanuit rust. Zoiets.

Misschien heb je een moeilijk gesprek en zou je willen dat je de juiste woorden kunt vinden en dat het een gesprek is met liefdevolle afstemming. Als je dit heel bewust al voor je kunt zien, dan kan het zo maar zo zijn dat dit gesprek ook echt makkelijk zal verlopen. Alles hangt samen met welke energie jij in het moment bent. Dus dan kun je je voorstellen dat wanneer jij er positief instaat dit ook iets doet met je gesprekspartner. (denk maar aan dat wat je uitstraalt je ook aantrekt)

Wanneer je bewuster gaat leven, dus je beter weet wie je bent en wat je wilt, dan kan het zijn dat je  ineens andere keuzes gaat maken.
Keuzes die goed zijn voor JOU!

Want als jij jezelf niet serieus neemt, hoe kun je dan verwachten dat andere dat doen.

Hoe kom ik nou op dit onderwerp?
Afgelopen zaterdag stond ik met een kraampje spulletjes te verkopen samen met Angela van Engelenpraktijk Angellove. Het was zeer opvallend hoeveel mensen er lopen zonder werkelijk te kijken. Tuurlijk kan het zo zijn dat de spulletjes je niet interesseren, dat dit niet je ding is. Geen probleem.

Maar er zijn nog andere onderwerpen die spelen als je het mij vraagt.
– Als ik kijk, dan wordt er nog verwacht dat ik iets koop
– Je hebt je hoofd vol andere zaken: zoals boodschappen, Sinterklaascadeautjes kopen, huishouden, oh ja moet nog die en die bellen.
– Straks gaat ze nog tegen me praten
– Oh er komen mensen aan, ik ga wel opzij
– ik kan toch geen keuze maken

Kortom je loopt jezelf voorbij en daarmee alles wat op je pad komt.
Wat zit hier nou achter?

-Misschien voel je je te veel of je voelt je niet belangrijk,
-Je voelt je wellicht onzeker,
-Verwachtingspatronen zijn leidend(lijdend),
-Hoofd vol (zo raak je het contact met jou lichaam en jouzelf kwijt)

Allemaal onderwerpen waar je in het dagelijkse leven tegen aan kan lopen.
Wanneer jij naar een evenement gaat, hoe loop jij daar? Mooi om daar eens over na te denken!

Misschien is er iets wat er raakt wanneer je dit leest. Wat doe je ermee? Zet je het aan de kant of ga je het onderzoeken?
Als je het aan de kant zet, ontken je een deel van jezelf.
Wanneer je gaat onderzoeken waarom je dit doet, dan is het zaak om eerst te erkennen aan jezelf dat dit deel is van wie jij nu bent.
Daarna kun je gaan kijken hoe je dit kunt veranderen voor jezelf. Soms lukt dat zelf, soms niet en heb je extern hulp nodig.
Neem jezelf hierin serieus, want als je dit kunt helen in jezelf heb je winst behaald waar je je hele leven profijt van hebt!

 

Een bewuste keus dus

Andere jaren stond ik ook op deze markt. Echt rendabel is het niet, maar ik heb er voor gekozen, omdat ik het leuk vind.
Echter heb ik voor mezelf besloten er wel iets meer uit te halen deze keer. Ik heb een intentie gezet dat ik met meer mensen ook echt een gesprek heb.
Ik ben vaker aan de andere kant van mijn kraam gaan staan, hierdoor ontstaat er een andere beweging in het contact.
Zo zijn er toch een paar mensen die interesse hebben gekregen in wat ik doe en willen mijn nieuwsbrief wel ontvangen. Zelfs heb ik meer verkocht dan anders.
Hoe mooi! Ook ik probeer het uit en het blijkt toch echt wel te werken. Volgend jaar kies ik weer opnieuw. Vind ik het dan passen voor me of niet. Dat zie ik dan wel.

Het heeft me ook inspiratie gegeven om dit voor jou te schrijven. En hiermee hoop ik dat je je ogen weer opent en jezelf gaat Zien. Werkelijk gaat zien, want dit is nodig. Jij bent hier niet voor niets op deze aarde. Het is niet de bedoeling dat alles moeilijk moet en als een sleur ervaren moet worden. Stap in je weg van persoonlijke ontwikkeling en groei in jezelf in wie jij bent als mens. En zo leer je jezelf met je mooie en ook  met je minder mooie kanten kennen. En weet je, die mogen er allebei zijn.

Zwart kan niet zonder wit, donker kan niet zonder licht – Yin/Yang in balans.

 

 

 

Delen is lief ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *