Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Hoe luister jij naar jouw lijf?

29 augustus 2017 • Blog

Ben jij ook verleerd naar je lijf te luisteren?

Ik heb laatst een kort filmpje op facebook gezet en daar heb ik verteld over hoe mijn dag begint. Heb je die gezien?

Onder andere ik sprak over buikmassage.
Ik vind het belangrijk om te weten hoe mijn buik voelt en dat kan het best door te voelen wanneer ik druk geef. Doet dat zeer of niet. En op welke plek doet het dan zeer.
In onze buik bevinden onze organen. Die hebben heel wat te verduren.
Alles wat we eten, het wel of niet bewegen van ons lichaam, masseert de ademhaling jouw buik van binnenuit of niet, met welke gedachten voeden we onze buik. Er huist veel.

Welke emoties spelen een rol?
Onze innerlijke kracht en innerlijk stem zit in onze buik, denk maar aan onderbuik gevoel. Stap jij vol zelfvertrouwen door het leven of voel  je je wankel, in dat laatste geval heb je meestal ook dunnere ontlasting.

Als je je zorgen maakt, je hebt een knoop in je maag, dan kun je je voorstellen dat dit effect heeft op de fysieke werking van jouw maag. Dan kan het aan die kant dus wat pijnlijk zijn.

Wanneer het aan de kant van de leverstreek pijnlijk voelt, dan kun je je afvragen of er misschien een boosheid of frustratie in je leven is op dit moment.

En dan die dikke darm. Die kan echt wel zeer doen! In dit geval zijn we een kei in vasthouden van oude gewoonten en oude gedachten en overtuigingen.

Veelal ervaren we pas de pijn als we het lichaam aanraken. Zo in het dagelijks leven ervaren we dit als zijnde zonder pijn.
In sommige gevallen is het voor mensen ook “gewoon” om de pijn te voelen, zonder dat we het echt bewust voelen. Het is “gewoon” geworden. Maar dat is het natuurlijk niet.

Het is toch echt een signaal. Iets wat ons lichaam en geest lastig vindt om te verwerken, daar doet het zeer. Je lichaam is uit balans geraakt. Jouw lichaam heeft echter alle wijsheid zelf in huis, maar lukt het om de juiste antwoorden te vinden, zodat je je dagelijks patroon kunt veranderen, zodat er weer balans mag ontstaan. We zijn verleerd om naar ons lichaam te luisteren.

Dus wanneer je iets bemerkt in je lijf, hoe ga je er dan vervolgens mee om?
*Check je gedachten – zijn ze positief?
*Wat eet en drink je allemaal – is dit dienend?
*Op een schaal van 0 – 10 hoe zit je in je vel?
*Wat houd je nu bezig wat energie kost, wat mag je los gaan laten?

Dit is een onderwerp waar zoveel over te vertellen valt. Ik wil je niet een boekwerk geven, maar stof tot nadenken.
Mocht je echter nog vragen hebben, dan neem gerust contact op of laat een reactie achter op mijn website.
Voel je dat je wel wat hulp kunt gebruiken, plan dan een gratis sessie met me in en dan ga ik kijken wat ik voor je kan betekenen.
Maak nu een afspraak voor GRATIS inzicht gesprek

Delen is lief ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *