Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Spring…. en het vangnet verschijnt

23 maart 2018 • Geen categorie

Leer van het “proces van vertrouwen” van mijn klant. Een dame met goed gezond verstand, maar toch behoorlijk uit balans.

Spring… en het vangnet verschijnt – is op haar van toepassing,  maar ook op jou!!
Je ervaart een probleem, kijkt en luistert welke deuren er open gaan en klopt aan waar jij ergens weet dat het klopt.

Dit vraagt vertrouwen in jouw proces. Als je jezelf niet kunt helpen, wie vraag je dan om hulp. Wie of Wat voelt voor jou kloppend. Mocht je met zo’n vraag lopen, wie of wat kan me nu helpen met dat waar ik tegen aanloop.
Stel die vraag en kijk in de loop van de week welke mensen je tegenkomt, wat lees je, wat hoor je om je heen, wat triggert jou in jouw leefomgeving. Het antwoord word je gegeven, als je je openstelt.
Soms popt het gewoon op in je gedachten en voel je ineens een JA, dit is wat ik nodig heb!
Zo kwam A. bij mij terecht.
We zitten nog middenin het proces, maar ik wil graag weten waar zij voelt dat ze staat. En post dit in de hoop dat jij er van ook van leert.
Ik stuurde haar een vragenlijst. Ze mocht ook zelf schrijven zonder de vragen te beantwoorden. Ik heb er niets aan verandert en ik reageer erop. Wat haal jij hieruit voor jezelf?

Wat maakte dat je contact opnam?

Ik kreeg die gedachte nadat jij mij ergens om had gevraagd. Ik had sterk het gevoel dat wij elkaar konden helpen. Dat dit zo ver zou gaan had ik nooit kunnen bedenken.

Sonja: Ik vroeg haar om haar expertise  #durftevragen En zo voelde ze de vrijheid om hetzelfde naar mij te doen. Gesteund door de gedachte – vragen staat vrij

 

Wat was jouw belangrijkste hulpvraag in het geheel?

Ik had geen idee wat mijn hulpvraag was. Ik heb alleen de overtuiging dat iets wat zich fysiek uit, zijn oorsprong heeft op het mentale vlak. En ik had het idee dat mijn fysieke klachten meer waren dan maar een paar symptomen, maar had geen idee wat de oorzaak psychisch zou kunnen zijn. En daarvoor had ik hulp nodig.

Sonja: Toen zij voor de eerste keer in mijn praktijk kwam, waren de klachten zo heftig, dat ik schrok en haar heb gevraagd niet meer naar mij te komen. Zij had geen auto mogen rijden! Ze heeft zichzelf om te beginnen niet serieus genoeg genomen – met alle respect. Ik kom wel naar jou volgende afspraak!

 

Zijn er gaandeweg andere hulpvragen ontstaan?

Nee. Ik kan elke keer niet vooraf bedenken waar we het over gaan hebben of wat er gaat gebeuren. Ik krijg zelf ook geen hulpvraag helder omschreven vanuit een gevoel. Ondanks dat jij steeds iets vooraf hebt bedacht waar je mee aan de slag wilt gaan, ontstaan er andere mooie dingen elke keer waardoor we een kant op worden gestuurd, waarna vervolgens blijkt dat dit eigenlijk precies was wat nodig was of moest gebeuren.

Sonja: Wat zo prachtig is, is dat A. vol overgave het proces induikt. Want echt, het is behoorlijk pittig allemaal. Diepe dalen waar we induiken, maar ook weer uitkrabbelen. Veel energetisch werk, omdat deze persoon zelf een behoorlijk spiritueel mens is en een waanzinnig contact heeft met de ongeziene wereld. Door open het proces aan te gaan, mag alles ontstaan!

En hoeven we het ook van tevoren niet te verzinnen – immers –  Je krijgt wat je nodig hebt, niet wat je wilt! (kijk maar eens naar de film “kikkerprinses ;O))

 

Waar voel(de) je je het meest mee geholpen?

Met jou. Jouw aanwezigheid. Jouw compassie en inzet. En tijdens onze gesprekken jouw ongelofelijke talent om verbanden te leggen tussen dingen van toen naar nu en andersom, waardoor gevoel bij mij door jou wordt omgezet in woorden.

Sonja: Belangrijk is dat er volledig open wordt verteld, zonder bijkomende gedachten, gewoon alles wat in iemand opkomt. Alleen zo kan ik de verbanden leggen. A. voelt zich veilig om dit te doen. Heel fijn!

 

 

Wat lukte niet, wat nu wel lukt?

Meer in het NU zitten. Nog meer naar mezelf en mijn gevoel kijken en proberen hier begrip voor op te brengen en niet gelijk weg te zetten, maar er even bij stil te staan.

Sonja: ik leer haar over zelfreflectie. Alle gevoelens, gedachten en uitspraken van ongenoegen zijn van A. zelf en niet van de ander. Daar moet soms even door het stof gegaan worden ;O)

 

Hoe omschrijf je jouzelf voor de sessies tot nu toe?

Ik zou mezelf nog steeds hetzelfde omschrijven als ervoor gek genoeg. Ik ben nog steeds wie ik ben, met een ‘extra stukje’ dat ik door jou heb kunnen ontwikkelen. Het voelt als ‘meer rust in mijn gevoel’…. En zo zie je dat ik iets voel en het alleen onder woorden kan brengen met aanhalingstekens. Ik ben er nog niet en zie hier een hulpvraag 😉

Sonja: Het is fijn als iemand zichzelf mag Zijn met dat wat er is. In mijn beleving hebben de sessies en het bewust de zelfreflectie aangaan wel degelijk verschuivingen veroorzaakt. Dat A. het niet zo ervaart, maakt dat het op natuurlijke wijze heeft mogen integreren of ze heeft een onbewust verwachtingspatroon waarin ze een grotere verschuiving zou willen ervaren. Maar het gaat stap voor stap.

 

En hoe omschrijf je jouzelf nu?

Als dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen. En me nog meer bewust van alle dingen die op mijn pad komen waar ik dankbaar voor mag zijn.

Sonja: Ik ben dankbaar dat je vertrouwen in me hebt en jezelf ook aangaat! Het Universum heeft mooie wegen voor ons aangelegd, we hoeven alleen maar met

Open ogen en hart te kijken.

 

Waar kan ik jou nu nog mee helpen?

Als ik over het antwoord op deze vraag nadenk, hoop ik alleen maar dat je nog even blijft. Of dat ik nog even bij jou mag blijven. Ik heb het gevoel dat ik er nog niet ben en jou nodig heb. Waarvoor weet ik alleen niet. Maar ik ben op fysiek vlak mezelf nog niet wie ik was voordat ik ziek werd. En ik denk dat de onvoorspelbaarheid en de fluctuaties in mijn klachten ergens vandaan komen waar ik emotioneel nog niet aan ben gekomen.

Sonja: Ik heb aangegeven nog wel even te blijven, maar zeker ook dat A. niet van  mij afhankelijk mag zijn. En met die gedachten is het zo dat er dan ineens langere tijd tussen de sessies zitten. Gewoonweg omdat we niet tot een datum komen. Moet zo Zijn!!

 

Angelique

 

♡Wanneer zou jij mij aanraden bij anderen?

Ik heb je inmiddels al aan meerdere mensen aangeraden. Jij hebt zo’n bijzonder talent dat je ondersteunt met kennis dat ik het iedereen gun om met jou een sessie aan te gaan.

 

♡Hoe zou je mij met dat wat ik doe omschrijven?

Jij brengt de antroposofische leer van hoofd, hart & handen als geen ander in praktijk. Jij bent bereid vanuit een liefdevol gevoel begrip te hebben en dit met de kennis die jij bezit en gebruikmakend van massage- en healing technieken mensen in balans te brengen door het verbinden van hun gevoel met hun fysieke lichaam en zo de basis in het leven te versterken.

 

Nawoord: Een weg vol vertrouwen in de ander en het proces. We laten ons leiden door wat er ontstaat en gaan daar mee aan de slag. Zonder oordeel, Heerlijk!

Typisch zo’n geval van: Dit verzin je niet ♡

Delen is lief ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *