Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Jij oordeelt ook, weet ik zeker!

7 november 2017 • Blog

Jij oordeelt ook, weet ik zeker!

Ja, en ik ook.

Hoe mooi zou het leven zijn als we allen stoppen met oordelen!
Misschien lukt dat niet helemaal, maar er is wel een weg naar heling die ik met je wil delen.
Als we stoppen met ons vergelijken met anderen en oordelen over anderen, dan hoeven we namelijk alleen maar naar onszelf te kijken.

Oordelen naar onszelf, gaat er denk ik om, dat we onszelf afkeuren in ons gedrag, denken en gevoel. We vinden daar iets van en dat is in de regel niet positief. En dat is zonde. Want het is er.
Als je van hieruit er anders mee durft om te gaan, dan ga je leren en groeien in jezelf. Hier zijn vele voorbeelden in te benoemen, maar ik hou het even bij mijn ervaring.

Laatst was ik bij een bijeenkomst in Rotterdam en daar was Alex van Spiritual Rebel. Ik ken die groep helemaal niet. Ik was samen met een paar mooie dames, die ik niet ken.
Ik moest even een aantal hobbels over.

*Met openbaar vervoer erheen – dat doe ik eigenlijk nooit, want dit kost veel te veel energie en daar loop ik op leeg (Zo lang niet gedaan, is dit echt zo?)

*Met mensen die ik nauwelijks ken – vind ik altijd heel spannend en stel dit dan uit, want misschien vinden ze me niet leuk, ben ik niet gezellig enz. (Ik weet het pas als ik het aanga)

*Ik wist niet goed wat ik van het evenement moest verwachten – uitdaging ( ik bereid me meestal niet voor, ik zeg spontaan Ja, en dan zie ik wel, want als ik erover na ga denken, dan vind ik altijd wel iets om er niet naar toe te gaan)

Toch heb ik dit allemaal gedaan en wat denk je, het was een hartstikke leuke dag!

Daar ter plaatse in Rotterdam: Toen de mensen daar nog de laatste dingen aan het voorbereiden waren, zoals de techniek. Zag ik iemand. Ik had er een mening over. Zal wel zo’n techniek pikkie zijn. Hij zag er heel anders gekleed uit, dan de mensen die ons ontvingen. Zij waren heel netjes, strakke rokjes en jurkjes, gemake-uped, misschien snap je wat ik bedoel. Netjes.
Maar hij had een mega gat in zijn broek (oke, dat is in) en van die gekke gympies, heb ik niets mee. (smaken verschillen) Gekke gedachten eigenlijk, want ik vind het in de regel helemaal niet belangrijk hoe iemand eruit ziet, maar daar leek dit ineens anders te zijn.

Maar weet je, DAAR GAAT HET NIET OM!!! Het gaat er echt niet om hoe iemand eruit ziet.

Het was weer even een wake up call! Iets in mij vond er blijkbaar iets van.

Het is een schitterende jongen, die heel veel heeft meegemaakt in zijn leven. Dat heeft hij in alle openheid vertelt, juist om ons te leren over het leven. Je weet aan de buitenkant niet wat iemand mee heeft gemaakt en waarom hij de keuzes maakt die hij maakt. En uiterlijk staat daar al helemaal los van. Hij heeft enorm inspirerend gesproken! Wat een mooie jongen. Het was het beste onderdeel van deze dag!

 

De herkenning in mijzelf dat ik in mijn oordeel zat, vond ik heel erg om te merken. Maar ik heb me kwetsbaar opgesteld en heb met hem mijn gevoelens en gedachten gedeeld, hij snapte precies wat ik bedoelde. Hoe mooi! Ook heb ik mijn excuses gemaakt aan hem en ook aan mezelf. Dit laatste is namelijk heel belangrijk voor je persoonlijke groei en ontwikkeling.
Het gaat erom dat je in je leerweg leert herkennen en her-programmeren.

Herkennen:     Herken je handelen/gedachten/gevoelens

Erkennen:     Erken en omarm dit in jezelf

Expressie:    Geef uiting aan je gevoel en je gedachten

Liefde:      Vergeef jezelf en vervul jezelf met liefde

————

HEEL:     Dit deel van jezelf is weer heel 

 

Herkennen; Er zijn altijd momenten in je leven waarin je voelt, dus herkent, wanneer het diep van binnen niet klopt. Dat is het moment dat je bewust je proces aangaat.

Erkennen; Doordat je bewust gaat voelen, kun je erbij blijven en er voor kiezen er niet voor weg te lopen. In mijn voorbeeld; was ik enorm geraakt en verdrietig omdat ik dit helemaal niet wil, ik wil helemaal niet oordelen op deze manier, maar het er wel is, om wat voor reden dan ook.
Dat kan ik nog uitzoeken voor mezelf. (onbewust verlangen om echt schijt te hebben aan wat de ander vindt, zoiets misschien) Door hier helemaal mee te Zijn, te voelen en toe te staan dat dit onderdeel is van wie ik nu ben, erken ik het.

Expressie; Spreek uit, schrijf op, geef er creatieve uiting aan, spreek in op een voicerecorder, maar liefst zeg het tegen de ander. Maak het bespreekbaar.
Als je dit kan!, dan maak je zoveel groei door! Dit voelt eerst heel ongemakkelijk, maar daarna is er een enorme opluchting.

Liefde; Door bijvoorbeeld de Ho’oponopono te gebruiken, je verbind met je jezelf vanuit je hart en zegt: Ik hou van je, Het spijt me, ik vergeef je, Dank je wel!
Ho’Oponopono uitleg

Let er wel op dat je de emoties voelt die horen bij de intentie achter de woorden. Het is belangrijk dat je de kracht van liefde, dankbaarheid en vergeving voelt in je lichaam, in je hart en je ziel.


A
ls je ergens veel liefde in stopt, krijg je er veel voor terug.
Waar je dankbaar voor bent, daar krijg je meer van.
Als je vergeeft laat je los.
En dat is wat deze methode zo krachtig maakt.

 

Jezelf bewust zijn van je gedachten en je gevoel erbij, daar zit je leerweg en groei. Ga eens een dag in deze week bewust voelen en kijken wat je gedachtes zijn. En wees daarbij eerlijk !
Durf jij in alle eerlijkheid te delen, wanneer je in je oordeel naar de ander zit? Wat doe je als je het bemerkt? Of wat doe je niet!?
Stuur me een berichtje via de website of een email. Of heb je hier misschien een oordeel over naar jezelf?

 

 

Delen is lief ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *