Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

Praktijk voor Bewust leven en mijn rol als Energetisch Coach

TotaCura Massage & Healing voor mens en dierHoi, mijn naam is Sonja. Samen met mijn man Remco heb ik een dochter Teddi. Mijn konijnen en katten en nu ook onze hond James horen ook zeker bij het gezin! Dit kost veel tijd, maar dat doe ik met zoveel liefde. Hier om heen bouw ik aan mijn praktijk. Voorheen was de naam TotaCura Massagepraktijk, maar omdat ik in de loop der tijd steeds meer doe dan alleen masseren, dekte dit niet meer de lading. Nu gebruik ik gewoon mijn naam Sonja Zuidema, Praktijk voor Bewust Leven.
Energetisch Coach & Masseuse.

Masseren is echt super om te doen. Het helpt je weer contact te maken met je lijf. Het hoofd neemt nogal eens de hoofdrol en zo krijgt het lijf onvoldoende de aandacht. Ik help je verbinden met je lijf.

Maar er is zoveel meer. Ik help mensen inzicht te krijgen in wat er speelt in hun leven en waar ze werkelijk last van hebben en van daaruit meer voor de liefde en levensplezier te kiezen.
Hierdoor komen mensen dichter bij zichzelf.

Als Energetisch Coach help ik je bij jezelf te blijven. Je energie niet weg te geven. Je energie te bewaken.
Lief te zijn voor jezelf. Zo is ook mijn Ebook ontstaan. Kun je gratis downloaden trouwens. Download hier
We hebben echt te leren onze grenzen te bewaken, te kiezen voor wat goed is voor ons.
Ikzelf ben mijn grootste leermeester. Alles wat ik doe heb ik zelf ervaren. Het werkt!

Tijdens sessies laat ik me leiden door mijn intuïtie. Inmiddels is mijn schatkistje behoorlijk gegroeid.
Er kan vanalles gebeuren. Opstellingen, schaalvraag invoelen, tekenen, schrijven, ToThePoint sessie, Meditatie, visualisatie,
ik kan een steen of stemvork pakken, kaartje trekken enz…

Belangrijk vind ik dat we meer gaan luisteren naar de signalen van ons lichaam. Wat we zichtbaar zien en voelen, maar ook wat er onbewust speelt laat ons voelen op een andere manier. Dat weten we ergens wel, maar handelen pas heel laat. Met alle gevolgen van dien

Belangrijk is dat alle facetten meespelen. Hoofd en lijf. Op Mentaal, Fysiek, Emotioneel en Spiritueel vlak, alsook op levensplezier en voeding.

Onderweg…

Ook ik herken de onzekerheden, bepaalde angsten, perfectionistische neigingen en de overtuiging “kan ik het wel”, keuzes maken die goed zijn voor mij.
Nu nam ik altijd aan dat dit een negatief aspect is, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Iemand vertelde mij, maar dit houdt jou toch scherp?!
Eigenlijk is dat ook wel zo. Ik hoef er niet in door te slaan natuurlijk.

Doordat ik steeds beter weet wat ik nodig heb, wat bij me past, wat mijn valkuilen zijn en waar ik blij van wordt, kan ik steeds beter kiezen.

Mijn valkuil is wel dat ik alles leuk en interessant vind en daardoor alles door elkaar ben gaan doen. Dit werkte natuurlijk niet. Dat bracht verwarring. Toen heb ik een tijdje niets gedaan. Dit was een goede zet, dit gaf rust en openheid. Nu doe ik nog steeds veel en vind ik nog steeds alles leuk en interessant, maar ik kies beter en lukt het me beter te focussen.

Inmiddels heb ik een opleiding tot Energetisch Coach gedaan! Heel gaaf!
Omdat ik ontdekt heb dat dit ècht bij me past, wil ik er meer over weten.
Ik heb nu al zulke mooie gesprekken met mensen die ik tegenkom en kan hun al waardevolle inzichten geven.
Hier hebben ze hun hele leven profijt van. Hoe mooi!

Nu ben ik bezig met een opleiding tot OERsterk Coach.
Hier leer ik veel over onze fysiologische processen, over voeding, maar ook over leefstijl in het algemeen. Zo interessant!
Dit zet ik in in mijn persoonlijke leven en straks natuurlijk voor jou!

Ik wens iedereen toe het beste uit het leven te halen en de mogelijkheden te blijven onderzoeken.
Dit kan alleen als je begrijpt hoe je zelf in elkaar zit en waar je nog werk te doen hebt.
En dan bedoel ik; waar loop je tegenaan en hoe kun je dit anders doen. Zonder afbreuk te doen aan wie jij bent diep van binnen.

Ik neem mensen heel graag mee in een groeiproces. Een proces waarin men zichzelf kan herkennen en waarin men leert anders om te gaan met de buitenwereld.
Want die buitenwereld is alleen maar een spiegel. Daar waar je last van hebt, daar mag je mee spelen en oefenen.
Want wanneer jij last hebt van de ander, kan het zomaar zo zijn dat iets in jou aangeraakt wordt waardoor je je boos, verdrietig, gefrustreerd of anders voelt.
En daar ga ik graag mee aan de slag, samen met jou. Vanuit veiligheid en ontspanning.

Ook is ontstaan dat ik meer met dieren wil gaan werken. September 2014 startte mijn cursus. Daar had ik zo’n zin in. Communiceren en  healen met dieren en van daaruit kijken hoe ik een dier en het gezin kan helpen. Of dit mijn werkelijke doel is, weet ik niet. Daar kom ik wel achter. Dat maakt eigenlijk niet uit. Als ik een dier mag helpen vanuit mijn intuïtie vind ik dat geweldig!
Daar komt ook de titel tot stand “Onderweg”. Je bent je hele leven onderweg naar een nieuwe fase.

Leef in het Nu en van daaruit onderweg.

Liefs,

Sonja