Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemail

3 gouden tips voor jou! anders dan die van de huisarts

23 juli 2017 • Blog

Even aankijken was de gouden tip van de huisarts. Wat is nou waarheid?!

 

Waarheid is een rekbaar begrip. Wat vandaag waar is, is morgen niet meer waar.

Het enige dat ik wil bereiken met dit stukje is jouw definitie van waarheid oprekken.

Geen idee hoe je er nu over denkt natuurlijk, maar ik deel je graag mijn visie hierop, want dit moet je weten.

 

Als je altijd dezelfde visie blijft aanhangen, blijf je ook in eenzelfde patroon hangen.

Zo kun je lastig verder komen in je leven. Het bekende spreekwoord: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, heeft hier wel betrekking op.

Hier zou je van kunnen maken: Als je doet wat je altijd deed, dan denk je wat je altijd dacht.

Wanneer iemand iets vertelt, iemand een boek schrijft of een artikel, dan is dit altijd geschreven vanuit de waarheid op dat moment. Wellicht kun je de inhoud op het moment van lezen helemaal pakken en kun je het omarmen. Echter na verloop van tijd, misschien wel jaren, kan het toch zijn, dat wat je hoorde of las niet meer klopt met wat je voelt of denkt.

Als je dit begrijpt, dan begrijp je ook dat alles wat je nu aanhangt en dat alles wat nu waar is voor jou, dit misschien volgende week ineens niet meer zo is.

 

3 levensvoorbeelden vanuit klachten naar positieve verandering!

Vroeger dacht ik altijd dat als ik de schijf van 5 maar volg, dan ben ik goed bezig. Maar nu ik ouder ben en ik van maagklachten, tot leaky gut (lekkende darm), tot en met mijn galblaas acuut heb laten verwijderen, ben ik wel anders naar voeding en het leven gaan kijken.

Het begon bij maagklachten. Dit was ten tijde van mijn scheiding destijds. Wat een pijn heb ik ervaren. Op advies van de huisarts besloot ik om naar het ziekenhuis te gaan om een echo te laten maken, daar kwam niets uit. Dan maar op mijn eten letten en dan zal het wel overgaan. Wordt vervolgd…

1 ding was voor mij heel duidelijk – geen medicatie als dit niet werkelijk nodig is.

Jaren later kwam ik in een situatie waarbij ik last van mijn buik had en veel moe was. Er was niets voelbaar in mijn buik, bloeddruk is goed. Even aankijken was de gouden tip van de huisarts. Normaal zou ik dit gevolgd hebben, maar inmiddels had ik contact met mensen die verder keken dan de visie van de huisarts en het voedingscentrum. Interessant vond ik dit zeg. Ik ben naar een orthomoleculair therapeut gegaan. Urine en bloed werd onderzocht en via de Traditionele Chinese Methode werd uitgetest welke voeding ik beter niet kan nemen.

Al gelijk werd duidelijk dat ik een Leaky gut had. Ik kreeg direct bruikbare tips hoe ik mijzelf beter kan voeden!
Toen ik de tips ter harte nam, is het gaandeweg beter gegaan en inmiddels is het al een hele poos geen probleem meer voor mij.

Gewoon een natuurlijke oplossing, die je in het dagelijkse leven kan inzetten!

Een aantal jaar terug had ik acute klachten. Veel pijn, tranen op mijn wangen. Huisarts gebeld en wat denk je-  kijk het nog even aan. Heel gek achteraf, maar dat deed ik. De volgende dag was er geen verbetering. Ik moest er werkelijk op staan! dat de huisarts naar me toe moest komen. Nou vooruit dan maar. Ik had zelf temperatuur gemeten, geen verhoging, dus geen ontsteking, werd er gezegd. Toen de arts kwam en mij zag, kon hij toch niet ontkennen dat er wel degelijk iets mis was. Met de ambulance naar het ziekenhuis en daar moest ik besluiten galblaas eruit of enkel de stenen. Vragende ogen keken me aan.

Vanuit de visie die ik nu nastreef zou ik ervoor moeten kiezen enkel de stenen te verwijderen, toch zei iets in mij, dat ik de galblaas er helemaal uit moest halen. Voor mij, vanuit wat ik heb geleerd, staat een galblaas voor de emotie “frustratie”, ik moet zeggen dat er al jaren een aantal zaken knaagden en ik wist ook dat ik dit niet zomaar ineens wel opgelost zou krijgen. Na de operatie voelde ik een soort opluchting, ik voelde me lichter. Nu is het wel zaak dat ik er erg in heb wat ik eet.
Ik me liever adviseren door de therapeut dan door een regulier arts of het voedingscentrum.

Als we het hebben over het onderwerp “Waarheid”, dan valt er natuurlijk nog veel meer over te vertellen! Het enige dat ik voor jou wens, is dat je altijd voor jezelf blijft nadenken, steeds opnieuw, wat goed is voor jou, hoeft niet goed te zijn voor een ander en andersom. Het gaat om jouw leven en dus jouw gezondheid!

 

Blijf bij jezelf!

 

De 3 problemen uitgelegd en wat je kunt doen.

 

Maag – staat o.a. voor zorgen maken. Toen ik uiteindelijk op mezelf woonde na de scheiding had ik nergens last meer van! Dit vond ik wel zo wonderlijk!
Houd er erg in dat je niet scherp eet, niet rookt, geen koffie of frisdranken drinkt.

Minstens zo belangrijk: wat zijn je gedachten over de situatie, wat is je mindset en kun je die positief ombuigen?!

Affirmeren is al een mooi hulpmiddel. Je masseert of tabt op bepaalde punten die een raakvlak hebben met het orgaan die een blokkade ervaart. Daarbij zeg je positieve woorden. Dit mag in de basis vanalles zijn als jij maar het gevoel hebt dat de woorden jou negatieve gedachtes en gevoelens weer positief kunnen keren.
Affirmatie + tabpunten voor de maag:

Tap zachtjes onder je ogen (op de wallen als het ware) en zeg: ik leef in het NU en ben volledig zorgeloos

Doe dit zo vaak als lukt, liefst iedere dag een keer voor een langere tijd. Zo ga je jouw systeem (lichaam en geest) vertellen dat je wel mag zijn wie je bent.

 

Darmen – staat voor: wie ben jij, sta jij voor wie jij werkelijk bent (emotionele stabiliteit) Als ik uitga van het feit dat ik het lastig vond mijn weg te vinden om mijn visie te delen op het leven, Mijn leven en dit in vrijheid te delen, dan stond ik zeker niet stevig in mezelf. Ook hier wederom gekeken naar welke voedingstips ik ter harte wilde nemen en mijn gedachtegang veranderen over wie ik ben en hoe ik naar buiten toe mijzelf wil laten zien.

Affirmatie + tabpunten voor de darmen:

Klop met de vuist van je ene hand zachtjes onder het dikke deel van je pink (pinkmuis) en zeg hardop “ Ik ben wie ik ben, niemand meer, niemand minder”.

Evengoed liefst iedere dag en voor langere periode.
Galblaas – staat voor wat ons frustreert in ons leven

Nadat mijn galblaas was verwijdert voelde ik meer rust. Wel is het zaak dat wanneer ik nu frustratie ervaar, ik mijn gedachten weer positief keer.
Dit is niet altijd even makkelijk, maar ik leer graag van mezelf en ga het steeds aan. Steeds weer op een positieve manier!

 

Affirmatie + tabpunten voor de galblaas:

Masseer zachtjes je slapen en zeg: ik ervaar innerlijke vrede

Dit doe je zo vaak als lukt!

Nogmaals: Blijf altijd zelf nadenken over wat goed is voor jou!

 

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, mail me dan gerust. Ik beantwoord graag je vraag.

Wil je hulp, omdat je er zelf niet uitkomt, plan dan een GRATIS Contact Sessie in ,dan kunnen we even overleggen wat ik voor jou kan betekenen.
GRATIS Contact Sessie 

 

 

Delen is lief ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *