Wat heb jij nodig om je gezond en in balans te voelen?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Over Mij

Ik ben Sonja, een vrouw die door vallen en opstaan door het leven wandelt. Wat leer ik veel door mijn ogen open te houden en te leren van mijn fouten.
Mijn angsten in de ogen te zien en stap voor stap sterker te worden.

Mijn mooie gezin waar ik zo veel van hou en van mag leren

Ik heb een lieve man die mij alle ruimte geeft die ik nodig heb, een heerlijke lieve dochter die mijn mooie spiegel is. Wanneer zij boosheid laat zien, dan kan ik er gerust vanuit gaan dat er ergens in mij iets is dat er uit wil, dat gezien wil worden. Wanneer zij een onzekere periode doormaakt, ondanks dat dit past bij de leeftijd en haar leerproces, ik me aangesproken voel. Doordat ik dit herken, kan ik steeds beter schakelen en mezelf herpakken en dat lukt door alles wat ik heb geleerd en eigen heb gemaakt.

Mijn dieren zijn mijn spiegel

Ook mijn 2 poezen en 2 konijnen zijn mijn spiegels. Ik heb heel graag dieren om me heen, heerlijk vind ik dat! Mijn mannetjes zijn heerlijk op zichzelf en nemen het leven lekker zoals het komt, net als mijn man Remco. De vrouwtjes van het stel laten nogal eens zien dat ze aan de dunne zijn. Hier maak ik uit op  dat ik het laat “lopen”. Ik pak mezelf niet bij elkaar. Mijn vrouwtjes konijn keert me zelfs de rug toe hahaha. Wanneer ik weer stevig in mijn schoenen sta komt ze naar me toe. En wanneer ik duidelijk ben naar mezelf, laten de dames geen plakpoep en dunne meer zien.
IK blijf dit wonderlijk vinden, maar ben me er heel erg bewust van.

Persoonlijke ontwikkeling als valkuil

Toen ik in aanraking kwam met spiritualiteit is mijn persoonlijke ontwikkeling in een sneltreinvaart gegaan. Maar mijn valkuil is, dat ik alles wat ik leerde voor mezelf hielt en nog wel hou. Dan is het lastig voor de omgeving om te merken waar ik ben gegroeid en hoe ik nu werkelijk in het leven sta. Het heeft mij zo ontzettend veel gebracht om bewust te gaan leven, na te denken en vooral te voelen wie ik ben en wat IK nodig heb.

Ik vind het superleuk om mijzelf te laten inspireren bij lezingen, workshops, door een goed gesprek met gelijkgestemde vriendinnen en vooral ook door boeken lezen. Ik lees heel graag boeken die een positieve mindset creëren. Die mij een goed gevoel geven , een gevoel waarvan ik voel dat ik groei, dat ik me bijna letterlijk voel groeien. Heerlijk!

 Onzekerheid mag los

Alles wat ik heb geleerd en nog leer wil ik delen met anderen. Dat vind ik nog wel spannend, maar daar zit dan ook gelijk mijn leermoment, mijn persoonlijke groei als mens. Als ik dit namelijk wel ga doen, dan kom ik los van mijn onzekerheid en heb ik een mooie stap vooruit gezet.

Galblaas eruit of niet, volgens mijn overtuiging niet

Mijn fysieke lichaam is mijn leidraad. Wanneer mijn lijf iets mankeert heb ik geleerd dat ik dit als signaal mag zien. Ik ga dan op onderzoek uit wat dit voor mij betekent en wat ik zelf kan doen. Ik ben er van overtuigd dat ons zelf genezend vermogen zo  enorm groots is, dat in de basis alles mogelijk is. Toch mijn gedachten of onhandige keuzes zorgen nog wel voor disbalans. 2 jaar terug stond ik voor de keuze of mijn galblaas verwijderd moest worden of niet. Voor mij staat de galblaas voor gevoel van irritatie. Ik heb veel irritatie gekend en door mijn verwerkingsproces wist ik dat dit niet een twee drie uit mijn systeem zou zijn. In principe heb ik als overtuiging dat alles mogelijk is door het zelfhelende vermogen, maar doordat ik weet dat ik als mens wel zelf de stappen mag zetten om te helen, wist ik ook dat ik dit niet zomaar uit mijn leven had gewerkt. Dus tja, pijnlijke bewustwording, maar dan toch de galblaas eruit. Grappig genoeg was dit een fijne keus. Het leek wel of alle gevoel van irritatie van wat ik had opgebouwd gewoon in een klap weg was. Wonderlijk! En Heerlijk.

NU

Ik leef steeds bewuster. Eet zoveel mogelijk biologisch. Let erop dat er geen E-nummers in de voeding zit. Pakjes en zakjes bestaan niet meer voor mij. Ik eet wel vlees, maar dit koop ik het liefst bij de boer, zodat ik weet hoe het leven van het dier was en dat er zo min mogelijk anti-biotica en andere hormoonzooi is gebruikt. Een aantal maal per week eet ik vegetarisch.
Ik maak steeds opnieuw de keuze wat ik nodig heb te doen. Nu is dat Yoga les om de weg naar binnen meer en meer te ervaren. Mijn intuïtie groeit hierdoor. Ik voel me gaandeweg steeds krachtiger. Een mooie CD van Roy Martina helpt me moedig te zijn en door mijn angsten heen te breken door de vele herhalende affirmaties die hij gebruikt. Heerlijk!
Een positieve mindset en denken in mogelijkheden, me niet meer verbinden met negativiteit helpt enorm om me goed te voelen.

 

Ik gun mezelf dit ook!

Ik help jou graag om keuzes te maken die goed zijn voor jou
Ik maak je bewust van je energie en samen kijken we wat jij nodig hebt te Doen!

 

Menu Title